Gk Online Test 1 Target Government Exam

Important online tests for all competitive examinations issued by the Government of Gujarat will be placed here.Which will be mainly useful for competitive examination like Gujarat Police Constable, Gujarat Forest Guard, Talati cum Minister and Junior Clerk etc.In addition, to get a new online test and one-liner knowledge every day, contact the number given in the online test.All the useful materials will be provided free of cost for all the competitive examinations issued by the Government of Gujarat so that your preparation goes in the right direction.

Recently, the Gujarat Government has announced a major recruitment drive for 6710 posts of Gujarat Police Constables.Here today we have organized an online test of General Knowledge. Which will be very useful for all the upcoming competitive exams.

Today Current Affairs Oneliners ⬇️

  1. Which municipal corporation collaborated with Google?
    Ans. Municipal Corporation, Greater Mumbai, MCGM
    📚 The two will collaborate together to mark the Containment Zone in the city on Google Map.
  2. Which state government launched the Self-reliant Nari: Self-reliant ASOM Scheme?
    Ans. Assam
    📚 Chief Minister of Assam – Sarbananda Sonowal
  3. When is World Egg Day celebrated every year?
    Ans. 9 October
    📚 It was first celebrated in 1996.
  4. Avinash Kharshikar passed away, which area is he related to?
    Ans. The actor
    📚 He was a Marathi film actor.
  5. Justice KK Usha died in October 2020. She was the former Chief Justice of which High Court?
    Ans. Kerala High Court
  6. Who will address the Invest India Conference?
    Ans. PM Narendra Modi
    📚 It will be held in Canada, You are reading this on Sarkari Shine.
  7. When is World Mental Health Day celebrated every year?
    Ans. 10 October
    📚 It was first celebrated in 1992.
  8. Which railway station was renamed as Siddharth Nagar railway station?
    Ans. Naugarh Railway Station
    📚 It is located in Uttar Pradesh, it is 115 years old railway station.
  9. Delhi government has signed an agreement with which to provide coding training to 12000 students?
    Ans. Hindustan Times
    📚 Governor of Delhi – Anil Baijal
  10. What was the theme of World Vision Day 2020?
    Ans. Hope in side

Today Online Test GK 1

Paly

Here the Gujarat government will put online test complete model paper for all the upcoming competitive exams which will take special note.Also, please share our online test with all your friends so that they too can benefit and test their knowledge.

Leave a Reply